2011.10.29. 18:31
Belga burgonyaleves
Hozzávalók: 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, késhegynyi őrölt szerecsendió, 1 csokor apróra vágott petrezselyem, ízlés szerint bors.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és a feldarabolt vöröshagymával együtt 1,5 liter sós vízben puhára főzzük. A tejfölt a petrezselyemmel meg a szerecsendióval elkeverjük, három deci vízzel felhígítjuk, és a megfőtt burgonyához öntve felforraljuk. Melegen is kitűnő, de nyáron jégbe hűtve is adhatjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.