Hozzávalók 4 adaghoz: 1 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 kis cukkini, 4 db csirkemell filé (12 dkg/db), só, őrölt bors, 2 ek napraforgóolaj, 2 dl tejszín, 1/2 kk provence-i fűszerkeverék, 1 kk pirospaprika, 2 ek reszelt sajt.

1. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit megmossuk, meghámozzuk. Mindkettőt vékony csíkokra vágjuk, vagy durvára reszeljük.

2. A csirkemellfilét megmossuk, megszikkasztjuk, mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a húst mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne, majd szűrőlapáttal kivesszük.

3. A fokhagymát a visszamaradt olajban megpirítjuk. A zöldségcsíkokat hozzáadjuk, 5 percig kevergetve nem túl puhára pároljuk.

4. A tejszínt, a fűszereket, a paprikát, sót, borsot egy csészében összekeverjük, a zöldséghez öntjük és felforraljuk.

5. A filét a tejszínes zöldségbe visszarakjuk és kis lángon még 5 percig pároljuk. Sajttal megszórjuk, azonnal tálaljuk. Kiváló hozzá a francia kenyér (bagett).

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr583343100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása