Hozzávalók 4 személy részére: kb. 3 dl "A" rizshez másfélszeres mennyiségű -ez a lényeg, azaz 4,5 dl rizst használok. Kell még bele 1-2 ek vegeta, só, és kb 1-2 ek étolaj. Ha teljesen fehér rizst akarsz, akkor ne tegyél bele vegetát csak sót. Tehetsz bele apróra vágott petrezselymet, zeller szárat jó ízt ad neki.

A rizst megmosom szitán keresztül, majd lecsöpögni félre rakom. Teflonos, üvegtetős serpenyőben készítem, így biztos nem ragad le. A lábasba beleteszem az olajat, és a rizst, és magas hőfokon kicsit pirítom, majd felöntöm vízzel, beleteszem a sót. Magas hőfokon addig kevergetem míg a víz el kezd forrni, ekkor a legalacsonyabb hőfokra teszem, fedőt rakok rá. Kb. 10-15 perc alatt megfő a fedő alatt, ennél több idő nem kell neki ,mert szét fog főni. Ekkor a gázt elzárom, a fedőt leveszem, és megkeverem. A fedőt még nem teszem vissza, időnként megkeverem, hogy kissé hűljön ki, ekkor a szemek már nem ragadnak össze.

Ezt a receptet "A" minőségű, vagy hosszú szemű rizsből szoktam csinálni, mindig jól sikerül, nem ragad össze, nem lesz cupákos.

Az alapreceptet gazdagíthatjuk tojással, zöldségekkel, fűszerekkel (curry, sáfrány stb).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr143344361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása