2011.10.29. 18:57
Nyárson sült pulykafalatok szalonnába tekert aszalt szilvával
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamell, vagy 4 vastag szelet pulykahús, 3 ek olaj, 2 ek száraz vörös bor, fekete bors, csípős pirospaprika, só, 8 vékony szelet szalonna (kb. 10 dkg), 16 szem mag nélküli aszalt szilva.
A pulykahúst öblítsük le hideg vízzel, konyhai papírtörölközővel töröljük szárazra, majd aprítsuk fel kb. 2 cm-es darabokra. Az olajat, a bort, a borsot, és pirospaprikát keverjük össze, és forgassuk bele a húsdarabokat. A szalonnaszeleteket hosszában vágjuk félbe és egyenként göngyöljük bele a szilvaszemeket. Néhány húsdarabkát tűzzünk 2 szem szilvával összesen 4 nagy vagy 8 kisebb nyársra és helyezzük tányérra. Forrósítsuk meg a grill-lapot, a nyársakat kenjük meg kevés olajjal és helyezzük rá. Minden oldalát 6-8 percig süssük, majd fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal ízlés szerint. Azonnal tálaljuk.
Illik hozzá "gyümölcsös fűszeres mártás" valamint "keleti módra készült rizs", melyek receptjeit ezen a weboldalon megtalálod.
Szólj hozzá!
Címkék: nyárson
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.