Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamell, vagy 4 vastag szelet pulykahús, 3 ek olaj, 2 ek száraz vörös bor, fekete bors, csípős pirospaprika, só, 8 vékony szelet szalonna (kb. 10 dkg), 16 szem mag nélküli aszalt szilva.

A pulykahúst öblítsük le hideg vízzel, konyhai papírtörölközővel töröljük szárazra, majd aprítsuk fel kb. 2 cm-es darabokra. Az olajat, a bort, a borsot, és pirospaprikát keverjük össze, és forgassuk bele a húsdarabokat. A szalonnaszeleteket hosszában vágjuk félbe és egyenként göngyöljük bele a szilvaszemeket. Néhány húsdarabkát tűzzünk 2 szem szilvával összesen 4 nagy vagy 8 kisebb nyársra és helyezzük tányérra. Forrósítsuk meg a grill-lapot, a nyársakat kenjük meg kevés olajjal és helyezzük rá. Minden oldalát 6-8 percig süssük, majd fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal ízlés szerint. Azonnal tálaljuk.

Illik hozzá "gyümölcsös fűszeres mártás" valamint "keleti módra készült rizs", melyek receptjeit ezen a weboldalon megtalálod.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr153343150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása