cukkinialma.JPG

A cukkiniból, paradicsomból, hagymából és almából álló fogást a francia konyha által kedvelt persillade-dal- felaprított petrezselyem és fokhagyma keverékével - ízesítjük.

Elkészítési idő 25 perc, 4 adag lesz belőle: 1 fej lila hagyma, 4 ek olívaolaj, 1 alma, 1 paradicsom, 50 dkg kisebb cukkini, só, fekete bors, 1 csomó petrezselyem, 1-2 gerezd fokhagyma.

1. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Serpenyőbe felforrósítunk 2 ek olívaolajat, és a hagymát alacsony hőfokon 7-8 perc alatt megfonnyasztjuk.

2. Az almát megmossuk vagy meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd kockára vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és azt is kockára vágjuk. Amint a hagyma megpuhul, hozzáadjuk az almát és a paradicsomot, és alacsony hőfokon 5 percig pároljuk. Időnként megkeverjük.

3. A cukkinit megtisztítjuk, megmossuk és hosszában vékony csíkokra, majd a csíkokat 5 cm-es darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy másik serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat és a cukkinit közepes hőfokon pároljuk, amíg levet nem ereszt. A hőfokot magasabbra állítjuk, és a cukkinit addig főzzük, amíg a leve el nem párolog. Közben időnként megrázogatjuk a serpenyőt, hogy a cukkini oda ne égjen.

4. Alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, hozzáadjuk az almát, a paradicsomot és a hagymát, és 5-6 percig lassan készre főzzük.

Kipróbáltam, nagyon finom lett. Grillezett húsok mellé ajánlom!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr123343114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása