Pikáns, keleties különleges étel, 4 személyre hozzávalók: alaprecept szerint készített rizs, 2 ek olaj, 2 ek mandulaforgács, 1 ek durvára aprított pisztácia, 1 ek fenyőmandula, 1 ek mazsola, 1 ek finomra metélt zöldpetrezselyem, 1/2 kk curry, 1/2 kk őrölt fahéj.

Elkészítése: mialatt a rizsszemek duzzadnak, forrósítsunk fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a többi hozzávalót (curry és az őrölt fahéj, valamint a petrezselyem kivételével) és óvatos kavargatással dinszteljük kb. 5 percig. Ekkor adjuk hozzá a curryt meg az őrölt fahéjat, és alaposan keverjük össze. A serpenyő tartalmát keverjük az időközbe elkészített rizshez, majd rakjuk át előmelegített tálba. Tetejét friss, vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

A hipermarketekben általában kaphatók a leírásban szereplő összetevők.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr543344375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása