2013.01.06. 11:25
Tejfölös csodabogár
Hozzávalók: 1 egész tojás, 30 dkg porcukor, 2 x 2 dl tejföl, 10 dkg darált dió (helyette lehet 2-3 kanál darált mák, vagy nem darált, hanem durvára vágott dió, mandula vagy mogyoró, esetleg reszelt csoki), 25 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor.
Elkészítése: a fenti összetevőket alaposan, csomómentesre elkeverjük, majd kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük, és kb. 150-180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt felszeleteljük, és tetejét porcukorral meghintjük.
A képen látható változatban van mák és durvára vágott dió. Nagyobb tepsiben sütöttem, így a tészta laposabb lett. Kettévágtam, majd baracklekvárral megtöltöttem és a két lapot összeragasztottam. Így még finomabb lett. Ha kisebb tepsiben sütjük, akkor magasabb lesz. Ízlés szerint olvasztott csokoládét is kenhetünk a tetejére.
Szólj hozzá!
Címkék: sütik
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.