Hozzávalók:

  • 10-12 g (1-1,5 evőkanál) ételízesítő
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 db erőleves kocka
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 8 db savanyú káposzta levél
  • 1 doboz tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál finom liszt
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A káposztaleveleken végighúzódó vastagabb szárrészeket kivágjuk, hogy töltéskor a levél könnyen feltekerhető legyen. Félig megpároljuk a rizst, a szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és forró olajon üvegesre pirítjuk, majd a finomra aprított vöröshagymával együtt aranysárgára pirítjuk. Amikor kihűlt, a rizst, a szalonnát, a tojást és a darált húst kevés sóval, borssal alaposan összekeverjük.

Gombócnyi tölteléket halmozunk mindegyik káposztalevélre, és feltekerjük. A henger két végét benyomjuk. Az átmosott savanyú káposzta nagyobb részét lábasba tesszük, a tetejére, nem túl szorosan, sorba rakjuk a töltelékeket, s lefedjük a maradék savanyú káposztával. 1 liter meleg vízbe beletesszük az ételízesítőt, és az erőleves kockákat, majd összekeverjük őket, és a káposztára öntjük. Lassú tűzön főzzük. Mikor a töltelék megpuhult, átszedjük egy másik edénybe. Az apró káposztát tejfeles habarással besűrítjük, és áttört fokhagymával ízesítjük. Visszahelyezzük a töltelékeket, s együtt készre főzzük.

Tálaláskor a káposztára rakjuk a töltelékeket. Süthetünk rá kolbászt vagy egy szelet sertéskarajt is. Tejföllel megöntözzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr113432235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása