2011.11.02. 18:16
Töltött káposzta másik változata
Hozzávalók:
- 10-12 g (1-1,5 evőkanál) ételízesítő
- 80 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg darált sertéshús
- 2 db erőleves kocka
- 10 dkg rizs
- 10 dkg füstölt szalonna
- 8 db savanyú káposzta levél
- 1 doboz tejföl
- 2 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál finom liszt
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A káposztaleveleken végighúzódó vastagabb szárrészeket kivágjuk, hogy töltéskor a levél könnyen feltekerhető legyen. Félig megpároljuk a rizst, a szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és forró olajon üvegesre pirítjuk, majd a finomra aprított vöröshagymával együtt aranysárgára pirítjuk. Amikor kihűlt, a rizst, a szalonnát, a tojást és a darált húst kevés sóval, borssal alaposan összekeverjük.
Gombócnyi tölteléket halmozunk mindegyik káposztalevélre, és feltekerjük. A henger két végét benyomjuk. Az átmosott savanyú káposzta nagyobb részét lábasba tesszük, a tetejére, nem túl szorosan, sorba rakjuk a töltelékeket, s lefedjük a maradék savanyú káposztával. 1 liter meleg vízbe beletesszük az ételízesítőt, és az erőleves kockákat, majd összekeverjük őket, és a káposztára öntjük. Lassú tűzön főzzük. Mikor a töltelék megpuhult, átszedjük egy másik edénybe. Az apró káposztát tejfeles habarással besűrítjük, és áttört fokhagymával ízesítjük. Visszahelyezzük a töltelékeket, s együtt készre főzzük.
Tálaláskor a káposztára rakjuk a töltelékeket. Süthetünk rá kolbászt vagy egy szelet sertéskarajt is. Tejföllel megöntözzük.
Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.