Ezt a hidegtálat vendégeimnek készítettem, van rajta francia saláta, szeletelt bacon, főtt tojás, paradicsom, uborka, lila hagyma, házi füstölt kolbász. A tál közepébe a házilag elkészített francia salátát halmoztam fel, és a többit körét rakosgattam, díszítettem "piros arannyal.

A tálra ízlés szerint kolbásszal töltött karaj, vagy gépsonka szeleteket, vagy sonkatekercset is  rakhatunk. Díszíthetjük még friss hónapos retekkel, újhagymával.

A francia saláta összetevői: 1 zacskó francia saláta keverék: (burgonya, sárgarépa, zöldborsó), 1 savanyú alma, 2-3 ecetes uborka, só, bors, kb. 1,5 dl majonéz, 1 kis tejföl, 1 ek mustár + 1 főtt burgonya is lehet, mert általában a keverékekben kevés a burgonya. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Elkészítés után pár óráig hűtőben tartjuk, hogy az ízek összeérjenek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr653454810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása