paella1.JPG

A paella egy spanyol egytálétel, azon belül is Valenciából származik. Eredeti recept szerint csirke helyett tenger gyümölcseivel készítik (kagyló, hal, rák), vagy nyúl, csiga húsból. A zöldségek fontos összetevői az ételnek, a paprikán át az articsókáig tehetünk bele mindent.

Az én paellám receptje 4 személyre:

Hozzávalók: kb. 60 dkg csirkemell filé, 14 ek olíva olaj, 1 db piros és 1 db sárga vagy zöld kaliforniai paprika, 2 kisebb fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 60 dkg hosszú szemű rizs,  kb. 1-1,2 liter húsleves alaplé (lehet leveskockából is), 2 csipet őrölt sáfrány (kurkuma) - ettől lesz sárga színű rizs, 20 dkg zöldborsó, só, bors. Ízlés szerint a tetejére apróra vágott petrezselymet is tehetünk. Én metélőhagymával (snidling) díszítettem most.

Elkészítése: A csirkemellet apró kockákra vágom, és 5-6 percig fedő alatt párolom olíva olajon. Majd a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat is beleteszem, és újabb 5-8 percig főzöm, majd az edényből kiveszem és félreteszem. Ugyanabban az edényben (de lehet külön is), az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatom, beleteszem a rizst, pár percig pirítom, és a húsleves alaplével felöntöm, hozzáteszem zúzott fokhagymát, és a sáfrányt, majd fedő alatt, alacsony lángon kb. 10 percig párolom. Ezután teszem bele a borsót, és újabb 2-3 percig főzöm. A végén ráöntjük a rizsre a csirkés húst és paprikát, sózzuk és borsozzuk az ételt ízlés szerint és befejezésképp még 5-10 percig pároljuk az ételt.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr834669336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása