2013.10.07. 19:07
Füstöltsajt-krémleves
Hozzávalók 4 személyre: 2 evőkanál finomliszt, 4 evőkanál olaj, 8 dl víz, 2 db húsleveskocka, 15 dkg füstölt sajt reszelve, 2 dl tejszín, csipet szerecsendió, fehér bors. Tálaláskor pirított zsemlekocka vagy durvára vágott pirított dió vagy mandula.
Elkészítése: Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük vízzel. Habverővel többször megkeverve felforraljuk, beledobjuk a leveskockákat. A reszelt sajt 2/3-át a levesbe szórjuk és 3-4 perc alatt simára főzzük. Tejszínnel dúsítjuk és fűszerezzük. Tálaláskor a maradék sajttal, vagy a pirított magokkal, valamint a zsemlekockákkal kínáljuk.
(kép később)
Szólj hozzá!
Címkék: levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.