Hozzávalók 4 személyre: 70-80 dkg filézett tőkehal, 1 citrom leve, 10 dkg húsos szalonna, 3 lila hagyma, 1 db piros húsú paprika, 4 ek olaj, só, bors.

Elkészítése: Öblítsük át hideg vízzel a filézett tőkehalat, és töröljük szárazra konyhai papírtörölközővel. Aprítsuk ezután 4 cm-es kockákra, és locsoljuk meg citrom lével. A szalonnát szeleteljük 1/2 vastagra, majd vágjuk fel 4 cm-es darabokra. A hagymát pucoljuk meg, és negyedeljük. A paprikát vágjuk félbe, távolítsuk el a szárát, az ereit és magjait. Öblítsük le hideg vízzel és aprítsuk 4 cm-es darabokra. A haldarabkákat a hagymával, szalonnával és a pirospaprikával váltakozva tűzzük hosszú nyársakra, majd kenjük meg körös-körül olajjal és rakjuk egy tálra. Forrósítsuk fel a grill-lapot, és a nyársakat minden oldalról süssük meg rajta 8-12 perc alatt, és csak ezután ízesítsük sóval, borssal. Friss zöldsalátával vagy főtt rizzsel tálaljuk.

Ha nemesebbé akarjuk tenni, tűzhetünk rá néhány hámozott garnélát is. Zamatos lesz a kalóznyárs, ha koktélparadicsomot is teszünk rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr323343157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása