2013.04.19. 22:05
Sajtos pogácsa
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 40 dkg trappista sajt, 30 dkg vaj vagy margarin, 6 kanál tejföl, 6 dkg élesztő, 2 tojás, 1 dl tej, só, ízlés szerint köménymag a tetejére.
Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe morzsoljuk a vajat. Beletesszük az élesztőt, majd a tejfölt, az egyik tojást és 10 dkg reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk. 30 percig pihentetjük. Belisztezett deszkán 2-3 cm vastagra nyújtjuk. A másik tojás felverjük és rá kenjük a kinyújtott tésztára. A maradék sajtot rá szórjuk, majd kb. 5 cm átmérőjű körökre kiszaggatjuk. Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.