Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg padlizsán, kevés só, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 2 dl tejföl, 1 ek szezámolaj, édesnemes pirospaprika, fekete bors, 1 késhegynyi őrölt csilipaprika (vagy csípős pirospaprika).

Elkészítése: Mossuk meg a padlizsánt, hámozzuk meg krumplipucolóval, majd vágjuk vastag szeletekre. A szeleteket szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ezt követően itassuk le róla konyhai papírtörölközővel a sós nedvességet (a só kiválasztja a padlizsán keserű ízt adó anyagait). A padlizsánt vágjuk apró kockákra. A vörös és fokhagymát tisztítsuk meg, a fokhagymát nyomjuk át fokhagymaprésen, a vöröshagymát vágjuk apró kockákra. Az olajat forrósítsuk fel a lábasban és dinszteljük benne a felaprított hozzávalókat kb. 8 percig, ezután hagyjuk kihűlni. A padlizsán keveréket turmixgépben vagy merülő mixerrel pépesítjük, és keverjük simára a tejföllel és szezámolajjal. Adjunk pikáns ízesítést a padlizsánnak a paprikával, a borssal, a sóval és a csilivel, és öntsük tálkákba.

Jól illik lepénykenyérhez, pirított kenyérhez, valamint a grillen sült húsokhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr393343159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása