Hozzávalók: 1 közepes fej káposzta, só, bors, 1-2 ek cukor, 1 fej hagyma, sűrített paradicsompüré konzerv vagy 5 dl paradicsomlé, kevés olaj, liszt a rántáshoz.

Elkészítése: A fejes (fehér) káposztát megtisztítva, megmosva legyaluljuk, vagy vékony szeletekre vágjuk, forrásban lévő sós vízben megfőzzük, egy tisztított hagymát is teszünk bele, ha megfőtt eltávolítjuk belőle. Amikorra a káposzta megpuhul, csak egy kevés főzőlé legyen alatta. Közben paradicsommártást készítünk, a káposzta főző levével hígítjuk, és a káposztát is belekeverjük. Ízlés szerint egy kevés cukorral is ízesítjük.

Paradicsommártás: a világosra pirított rántást feleresztjük 5 dl paradicsomlével vagy 5 dkg sűrített paradicsommal.

A főzelékhez jól illik a pörkölt feltétnek. Ha vegetáriánus vagy, akkor feltétnek szójafasírt vagy tofu - mint hús helyettesítő jöhet szóba.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr593348077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása