2011.10.29. 20:01
Zöldborsókrém leves
Hozzávalók: 40 dkg zöldborsó, 1 ek vaj vagy RAMA margarin, 2 dl tejszín, 2 húsleveskocka, késhegynyi őrölt bors, 1 mokkáskanál currypor.
Elkészítése: A zöldborsót a vajban néhány kanál vízzel fedő alatt megpároljuk, a húsleveskockákat belemorzsoljuk, és 1,2 liter vízzel fölengedve, lefödve, takaréklángon tíz percig főzzük. Ezután a zöldborsót a levével együtt turmixoljuk, és a tűzről lehúzva, a curry porral meg az őrölt borssal fűszerezzük. Végül a tejszínt belekeverjük, és forrón tálaljuk. Pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel tálalom.
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.