Hozzávalók: 1 kisebb főzőtök vagy egy nagyobb patisszon, 2-3 szál sárgarépa, 1 nagyobb fehér répa, 1/2 zellergumó, 1/2 karalábé, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 húsleveskocka (bármilyen), petrezselyem zöldje, ételízesítő ízlés szerint.

Elkészítése: A főzőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult a tököt eltávolítjuk, és ki is dobjuk. A lét ha kell leszűrjük, hogy tiszta legyen, és ebben a lében megfőzzük a levesbe való zöldséget a húsleveskockával és fűszerekkel együtt.

A leveshez főtt cérnametéltet adunk.

Íze olyan mintha, tényleg húslevest ennénk, csak a hús hiányzik belőle:) Egyszer vendégségben kínáltak ezzel a levessel, és bevallom engem is tréfából becsaptak, azt hittem igazi húslevest eszek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr553434890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása