2011.11.03. 20:37
Hamis húsleves
Hozzávalók: 1 kisebb főzőtök vagy egy nagyobb patisszon, 2-3 szál sárgarépa, 1 nagyobb fehér répa, 1/2 zellergumó, 1/2 karalábé, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 húsleveskocka (bármilyen), petrezselyem zöldje, ételízesítő ízlés szerint.
Elkészítése: A főzőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult a tököt eltávolítjuk, és ki is dobjuk. A lét ha kell leszűrjük, hogy tiszta legyen, és ebben a lében megfőzzük a levesbe való zöldséget a húsleveskockával és fűszerekkel együtt.
A leveshez főtt cérnametéltet adunk.
Íze olyan mintha, tényleg húslevest ennénk, csak a hús hiányzik belőle:) Egyszer vendégségben kínáltak ezzel a levessel, és bevallom engem is tréfából becsaptak, azt hittem igazi húslevest eszek!
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.