Hozzávalók: 450 gr fagyasztott meggy, 1 kis pohár tejföl vagy főzőtejszín, 2 ek liszt, 3-4 ek kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg, reszelt citromhéj, citrom leve 3-4 ek.

Elkészítése: a fagyasztott meggyet a fűszerekkel megfőzzük, majd a legvégén a tejföllel vagy a tejszínnel és a liszttel csomómentes habarást készítünk, és a forró levesbe elegyítjük. Pár percig még forraljuk, hogy elolvadjon és cukorral ízesítjük a végén. Hidegen fogyasztjuk.

Ízlés szerint más gyümölccsel is gazdagíthatjuk: alma, körte, barack - ekkor már "vegyes" gyümölcsleves lesz belőle:) Tálaláskor tejszínhabot is adhatunk a tetejére.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr923502525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása