2011.10.28. 18:11
Hideg meggyleves
Hozzávalók: 450 gr fagyasztott meggy, 1 kis pohár tejföl vagy főzőtejszín, 2 ek liszt, 3-4 ek kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg, reszelt citromhéj, citrom leve 3-4 ek.
Elkészítése: a fagyasztott meggyet a fűszerekkel megfőzzük, majd a legvégén a tejföllel vagy a tejszínnel és a liszttel csomómentes habarást készítünk, és a forró levesbe elegyítjük. Pár percig még forraljuk, hogy elolvadjon és cukorral ízesítjük a végén. Hidegen fogyasztjuk.
Ízlés szerint más gyümölccsel is gazdagíthatjuk: alma, körte, barack - ekkor már "vegyes" gyümölcsleves lesz belőle:) Tálaláskor tejszínhabot is adhatunk a tetejére.
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.