Gastro_Zsuzsi 2011.10.28. 17:33

Korhely leves

Hozzávalók 4 személyre: 1 füstölt csülök vagy 30 dkg főzőkolbász, fél kg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 1 ek liszt, só, pirospaprika, szemes bors, 1 dl tejföl.

Elkészítés: A csülköt 1 liter vízben puhára főzzük. Ha megfőtt kivesszük a vízből és kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, pirospaprikát, és a csülök főzővizével felengedjük. (Ha kolbásszal készítjük, 1 liter vízzel engedjük fel). Beletesszük a savanyú káposztát, és ha szükséges még öntünk rá vizet. Beletesszük a fokhagymát, a felkockázott csülökhús (vagy kolbászt), sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a káposzta megpuhul. Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr923358813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása