2011.10.28. 17:33
Korhely leves
Hozzávalók 4 személyre: 1 füstölt csülök vagy 30 dkg főzőkolbász, fél kg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 1 ek liszt, só, pirospaprika, szemes bors, 1 dl tejföl.
Elkészítés: A csülköt 1 liter vízben puhára főzzük. Ha megfőtt kivesszük a vízből és kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, pirospaprikát, és a csülök főzővizével felengedjük. (Ha kolbásszal készítjük, 1 liter vízzel engedjük fel). Beletesszük a savanyú káposztát, és ha szükséges még öntünk rá vizet. Beletesszük a fokhagymát, a felkockázott csülökhús (vagy kolbászt), sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a káposzta megpuhul. Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.