Hozzávalók: 25-30 dkg zöldborsó, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál fehér gyökér, 1 sárgarépa, 1 csomó petrezselyem zöldje, pirospaprika, só, liszt, zsír, 1-2 ek cukor.

Elkészítése: a leves zöldségeket puhára főzöm, - a vöröshagymát főzés végén eltávolítom, majd készítek az alábbi módon:

A cukrot a lábasban meg karamellizálom zsíron, majd bele teszem az zúzott fokhagymát, vágott petrezselymet, pirospaprikát és lisztet. Felengedem egy kis leveslével, csomómentesre elkeverem, majd a lobogó levest ezzel berántom. Ettől kissé édeskés borsóleves lesz, ami nagyon finom.

Jól illik mellé a sajtos pogácsa.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr23348117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása