Hozzávalók: kb. 1 kg közepes szemű burgonya, 1,5 dl tejföl, 8 dkg margarin, 2-3 ek liszt,  1-2 egész tojás, 15 dkg sajt reszelve, só, bors, őrölt szerecsendió, zsemlemorzsa, kb. 2-3 dl tej.

Elkészítése: A burgonyákat megfőzzük héjastól (nem túl puhára), majd hűlni hagyjuk, és lehámozzuk, ezután karikákra vágjuk. Közben a margarinból, lisztből és tejből besamel mártást főzünk, félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, beletesszük a tejfölt, a tojásokat, a fűszereket, a sajtot és csomómentesre elkeverjük. A jénai tálat vagy tepsit kivajazzuk, és zsemlemorzsával beszórva "kibéleljük". Egy sor karikára vágott burgonyát lefektetünk az aljára, majd a mártásból rácsurgatunk, hogy ellepje. Majd ismét egy sor burgonya jön, és a mártás, szépen rétegezve megtöltjük a tálat. A tetejére a mártás kerüljön. A végén megszórjuk vagy reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Ezt köretként is használják, de önálló ételként is kiváló. Puha friss kenyérrel, ecetes céklasalátával nagyon ízletes vacsorára.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr833348056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása