2011.10.29. 15:41
Svájci rakott burgonya (hús nélküli, köretnek is jó)
Hozzávalók: kb. 1 kg közepes szemű burgonya, 1,5 dl tejföl, 8 dkg margarin, 2-3 ek liszt, 1-2 egész tojás, 15 dkg sajt reszelve, só, bors, őrölt szerecsendió, zsemlemorzsa, kb. 2-3 dl tej.
Elkészítése: A burgonyákat megfőzzük héjastól (nem túl puhára), majd hűlni hagyjuk, és lehámozzuk, ezután karikákra vágjuk. Közben a margarinból, lisztből és tejből besamel mártást főzünk, félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, beletesszük a tejfölt, a tojásokat, a fűszereket, a sajtot és csomómentesre elkeverjük. A jénai tálat vagy tepsit kivajazzuk, és zsemlemorzsával beszórva "kibéleljük". Egy sor karikára vágott burgonyát lefektetünk az aljára, majd a mártásból rácsurgatunk, hogy ellepje. Majd ismét egy sor burgonya jön, és a mártás, szépen rétegezve megtöltjük a tálat. A tetejére a mártás kerüljön. A végén megszórjuk vagy reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Ezt köretként is használják, de önálló ételként is kiváló. Puha friss kenyérrel, ecetes céklasalátával nagyon ízletes vacsorára.
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus egytálételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.