Hozzávalók (4 személyre):

1 db fagyasztott spenótpüré (450 gr),2 ek liszt, olaj, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, vegeta ízlés szerint, 1 áztatott zsemle, 1 liter tej, 1 db húsleves kocka

 

 

 

 

 

Elkészítése: A zúzott fokhagymát az olajon megfuttatom, majd rászórom a lisztet, fehér rántást készítek, majd ha kissé megpirult, állandó keverés mellett beleöntöm a tejet. A fagyasztott pürét a fűszerekkel együtt beleteszem és felforralom. Az áztatott zsemlét kinyomkodva a főzelékhez adagolom, majd kézi mixerrel csomómentesen elkeverem. Ha sűrű, akkor sima vízzel, vagy húsleves alaplével öntsük fel. Feltétnek tükörtojást, főtt krumplit adok. Nagyon finom bundás kenyérrel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr573372787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása