rizottó.JPG

Hozzávalók: vöröshagyma, gomba (ha van többféle pl. erdei, annál jobb lesz az íze), só, bors, étolaj, rizs, zöldborsó, vegeta.

Elkészítése: a gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzátesszük a nyers gombát, sózzuk, borsozzunk, majd addig pároljuk míg puha nem lesz.

A rizst a hagyományos módon elkészítjük, a zöldborsóval együtt. A főzővízbe tehetünk vegetát is a són kívül. Amikor kész a rizs a gombával összekeverjük és tálaljuk. 

Önálló, vegetáriánus fogásként (tegyünk bele több gombát), reszelt sajttal a tetején tálalhatjuk, vagy köretként hús mellé adhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr624883461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása