2012.11.01. 11:02
Gombás rizottó
Hozzávalók: vöröshagyma, gomba (ha van többféle pl. erdei, annál jobb lesz az íze), só, bors, étolaj, rizs, zöldborsó, vegeta.
Elkészítése: a gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzátesszük a nyers gombát, sózzuk, borsozzunk, majd addig pároljuk míg puha nem lesz.
A rizst a hagyományos módon elkészítjük, a zöldborsóval együtt. A főzővízbe tehetünk vegetát is a són kívül. Amikor kész a rizs a gombával összekeverjük és tálaljuk.
Önálló, vegetáriánus fogásként (tegyünk bele több gombát), reszelt sajttal a tetején tálalhatjuk, vagy köretként hús mellé adhatjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus köretek egytálételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.