Ez az étel nem tésztájában, hanem töltelékében  burgonyás. 

Amikor először hallottam ezt a receptet, nagyon meglepődtem a párosításon, de aztán a kíváncsiság nem hagyott nyugodni, hamarosan ki is próbáltam. Nagyon ízlett!

 

 

 

Hozzávalók: 3-4 szem burgonya, só, bors, zsiradék (olvasztott vaj vagy olaj), és kész palacsinta - mely nem édes, tejföl, kevés meleg tej.

Elkészítése: A burgonyákat héjában megfőzzük, lehámozzuk, aprítjuk és burgonyanyomóval simára szétnyomjuk - hasonlóan ahogy a burgonyapürét. Beletesszük az olvasztott zsiradékot, sót, borsot, hogy kenhető legyen még egy kis tejet is. Ezzel a pürével kenjük meg a palacsintákat, majd tejföllel a tetején, melegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr203416757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása