2011.10.27. 21:48
Burgonyás palacsinta (sós)
Ez az étel nem tésztájában, hanem töltelékében burgonyás.
Amikor először hallottam ezt a receptet, nagyon meglepődtem a párosításon, de aztán a kíváncsiság nem hagyott nyugodni, hamarosan ki is próbáltam. Nagyon ízlett!
Hozzávalók: 3-4 szem burgonya, só, bors, zsiradék (olvasztott vaj vagy olaj), és kész palacsinta - mely nem édes, tejföl, kevés meleg tej.
Elkészítése: A burgonyákat héjában megfőzzük, lehámozzuk, aprítjuk és burgonyanyomóval simára szétnyomjuk - hasonlóan ahogy a burgonyapürét. Beletesszük az olvasztott zsiradékot, sót, borsot, hogy kenhető legyen még egy kis tejet is. Ezzel a pürével kenjük meg a palacsintákat, majd tejföllel a tetején, melegen tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.