20 dkg lágy vajat 25 dkg porcukorral elkevertem. Hozzáadtam 1 egész tojást, 1,5 dl tejet és 8 dkg lisztet,amiben 2 teáskanál sütőport elkevertem előzőleg. Ezt a folyékony masszát egy óráig pihentettem a konyhában. (nem hűtöttem) Utána hozzákevertem 70 dkg lisztet kézzel - a mixer nem bírta volna. Kicsi golyókat gömbölygettem a tésztából,és sütő papíron forró sütőben világossárgára sütöttem őket. Ezután kivájtam a félgömböket.

A töltelékhez egy fémedényben 20 dkg vajat gőz fölött 3 egész tojással és 6 dkg cukorral krémmé kevertem. Hozzáadtam a kekszmorzsát,egy pohárka rumot és egy púpos evőkanál baracklekvárt. Ezzel töltöttem a fél barackokat és összeillesztettem őket.

A színezéshez piros ,sárga és narancssárga ételfestéket külön külön langyos vízben feloldottam, kevés rummal és cukorral ízesítettem. Miután befestettem a barackokat,azonnal finom kristálycukorban megforgattam őket.

Néhány tipp: A barackokat még jó melegen kell kivájni egy éles késsel, különben törik. Ha pár el is törik belőle,nem baj, jó lesz a töltelékhez. Nagyon hamar megpuhul a barack, nem száraz,finom omlós. Díszítéshez használhatsz szegfűszeget,és idény szerint zöld levélkét. Lehet marcipánt is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr513358913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása