2011.10.28. 18:27
Farfalle (masni) tészta diós-paprikás mártással
Egyszer a tévében Stahl Judit főzőműsorában láttam ezt a receptet, gyorsan leírtam és utána ki is próbáltam, mert nagyon tetszett.
Az apróra vágott diót megpirítom olíva olajon, a felét félreteszem és korianderrel összetöröm mozsárban. 2 db vastaghúsú amerikai piros paprikát a tűzhely platniján (vagy akinek nincs ilyen a sütőben) megsütök, utána nylonzacskóba teszem, hogy puhuljon, mert így könnyebb lesz a héját eltávolítani. 1-1 db csili paprikát mag nélkül és 2 gerezd fokhagymával turmixba teszem a megsült, héj és mag nélküli amerikai paprikával. Mascarpone sajtot és 2 kanál tejszínt, sót, borsot, és a maradék diót összemixelem. Közben a farfalle (masni) tésztát forró vízben megfőzöm. A leszűrt tésztára jön a paprikás öntet, tetejére pedig parmezán sajtot reszelek amelyet előtte összekevertem a pirított dióval, korianderrel.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.