2011.10.28. 17:18
Foszlós kalács (húsvétra)
Hozzávalók: 1 kg sima liszt, 8 dkg cukor, 10 dkg vaj, 8 dkg zsír, 9 dl tej, 3 dkg élesztő, 1/2 kávéskanál só.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, kevés liszttel kovászt készítek. Majd a lisztbe keverem, a dagasztás vége felé tesszük bele az olvasztott vajat (zsírt), és kb. 1 órán át zsírozott tepsiben, meleg helyen kelesztjük. A kelt tésztát már ne nyomkodjuk, hanem kézzel vegyük 4 felé, igazgassuk és fonjuk. A tepsiben sütés előtt még hagyjuk kb. fél órát kelni. Tetejét egy kis zsír visszatartásával kenjük meg.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták ünnepi étel
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.