A mézeskalács receptje ahogy a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban készítik:

1 kg finom liszthez hozzákeverünk 1/2 csomag szódabikarbónát, ízlés szerint fűszereket ( ez lehet őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citromhéj, ánizs, gyömbér stb). A liszt közepébe 1 db 25 dkg-os RÁMA margarint helyezünk. 35-40 dkg mézet és 25 dkg cukorral fölforralunk, majd a lisztbe helyezett margarinra öntjük. Ha a margarin kissé felolvadt, 2 tojás sárgáját adunk hozzá. Melegen összegyúrjuk, majd szaggatjuk. Sütés előtt tojással megkenjük.

Közepes meleg sütőben 8-10 perc alatt szép barnára sütjük.

Ha kihűlt, díszíthetjük: 1 tojásfehérje fölvert habjához keverés közben hozzáadott 15 dkg porcukorból, illetve cukorlisztból készült habbal, amely a mézes tetején kb. 25-30 perc alatt megszárad.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr363340921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása