Ezt a receptet a tévében láttam Jamie Oliver műsorában, gyorsan lejegyeztem és kipróbáltam.

4 szál póréhagymát megtisztítunk, sötétzöld levelét levágjuk - azt kidobjuk, a többit kb. 1 cm hosszú csíkokra vágjuk. Serpenyőbe olíva olajat és vajat olvasztunk. 3 gerezd fokhagymát szeletekre vágva az olajba tesszük és friss kakukkfüvet szórunk rá. Utána beletesszük a póréhagymát és forgatva megsütjük.  Ráöntünk fél liter száraz fehér bort, amellyel felforraljuk, sót és borsot teszünk bele. Kell még bele 0,5 liter zöldség- vagy húsleveslé, majd fél óráig főzzük úgy, hogy pármai sonkát teszünk a tetejére - ezzel fedjük le a párolt zöldséget, amelyet addig főzünk míg meg nem puhul.

Mártás: száraz kenyeret kocka darabokra vágunk, és a maroknyi szárított vargánya gombát turmixgépben vagy aprítógépben megaprítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Olíva olajon a fenti turmixot megpirítjuk. Az olajba friss rozmaringot és 1-2 gerezd fokhagymát is teszünk, majd ropogósra sütjük.

Lasagne tésztát 1 cm-es csíkokra felvágunk és kifőzzük. A végén beletesszük a mártást a tésztára, és a hagymát is. A tetejét reszelt parmezán sajttal megszórjuk. A pármai sonkát felszeleteljük és a tésztához adjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr153340781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása