Hozzávalók: 10 dkg finom fehér liszt, 10 dkg barna liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, csipet só, 1/2 sütőpor.

Ezeket összegyúrom, kinyújtom és kivajazott tepsibe teszem.

Az almát lereszelem és kinyomkodom. Őrölt fahéjjal, cukorral ízesítem. Ezt az almás masszát a tészta tetejére teszem és sütni kezdem. Ha már majdnem megsült, akkor a tetejére a következő masszát teszem:  3 tojás fehérjéből, cukorból habot verünk, és rátesszük a tésztára, majd visszatesszük a sütőbe és barnára sütjük a tetejét.

Ez a recept Málos Ibolya barátnőmtől ered.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr483340743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása