2011.10.28. 18:33
Tunéziai almás
Hozzávalók: 10 dkg finom fehér liszt, 10 dkg barna liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, csipet só, 1/2 sütőpor.
Ezeket összegyúrom, kinyújtom és kivajazott tepsibe teszem.
Az almát lereszelem és kinyomkodom. Őrölt fahéjjal, cukorral ízesítem. Ezt az almás masszát a tészta tetejére teszem és sütni kezdem. Ha már majdnem megsült, akkor a tetejére a következő masszát teszem: 3 tojás fehérjéből, cukorból habot verünk, és rátesszük a tésztára, majd visszatesszük a sütőbe és barnára sütjük a tetejét.
Ez a recept Málos Ibolya barátnőmtől ered.
Szólj hozzá!
Címkék: sütik
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.