2011.10.29. 16:29
Cici torta Pocok módra
Ezt a receptet Öcsém barátnőjétől kaptam, ő készítette a tortát.
Hozzávalók:
Két téglalap alakú piskótalap, 40dkg háztartási keksz, margarin vagy vaj, baracklekvár, rumaroma, kakaópor, porcukor, tej, 30dkg fehér pillecukor, sárga ételfesték, esetleg mandula aroma.
Két téglalap alakú piskótalapból indultam ki. Az egyik lapból kialakítottam a torta testét, a másikból 2 nagy kört vágtam ki a mellének.
Félbevágtam a testet és a melleket, megformáló piskótákat.
Töltelék elkészítése:
A leeső piskótaszéleket, apró darabokra tördeltem.
A piskóta darabokhoz hozzáadtam 40dkg háztartási kekszet, 3ek margarint, 3ek baracklekvárt, 3tk rumaromát, cukrozott kakaóport, és annyi tejet, amennyit felvesz.
Ezt a tölteléket beletöltöttem a testbe és a mellekbe.
Fondant elkészítése:
30dkg fehér pillecukrot, kicsi darabokra vágtam, majd vajjal kikent mikrózható tálba tettem.
Hozzáadtam 2ek vizet, és 3-szor 30másodpercig melegítettem úgy, hogy közben mindig megkevergettem.
Amikor már teljesen folyós lett, hozzá adtam annyi finomra darált, átszitált porcukrot, amennyit felvesz. (Ez kb. 40dkg.) (Mandulaaromát is lehet hozzáadni, ha marcipánhoz hasonló ízű bevonatot szeretnénk.)
3 felé osztottam a fondantot, kevés kell a fehérneműhöz, kevés a cici bimbókhoz és a szívhez.
A legnagyobbik részt kevés sárga ételfestékkel és kevés kakaóporral színeztem be. A közepes adagot sárga ételfestékkel, a legkisebb adagot pedig kakaóporral kevertem össze.
Kinyújtottam a masszát és bevontam vele a tortát.
Szólj hozzá!
Címkék: sütik
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.