2011.10.29. 18:20
Fahéjas karikák
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 cs sütőport, 18 dkg zsír, 1 egész tojás, 1/2 cs vaníliás cukor, 1 szelet reszelt csokoládé, őrölt fahéj, 12 dkg cukor, főzőcsokoládé
Elkészítése: 30 dkg lisztet 1 csomag sütőporral elkeverünk, majd 18 dkg zsírt, 1 egész tojást, 1/2 csomag vaníliás cukrot, 1 szelet reszelt csokoládét, késhegynyi őrölt fahéjat és 12 dkg cukrot gyúrunk össze. Az omlós tésztát ujjnyi vastag rudakká sodorjuk, melyekből karikát hajtogatunk. Zsírozott tepsiben forró tűzzel sütjük. Kihűlés után forró íz fölött olvasztott főzőcsokoládéba félig belemártjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: sütik
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.