Gastro_Zsuzsi 2011.10.29. 17:52

Háztető

Hozzávalók tésztához: 50 dkg liszt, 5 dkg zsr, 20 dkg porcukor, 2 tojás, 1 ek olvasztott méz, 1 kk szalakáli, 4-5 kanál tej.

A tojást, mézet, porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a szalakálit. A tésztát megfelezzük. Az egyik feléből 2 lapot sütünk, a másik feléből 12 rudat. Ha akarjuk rakhatunk a rudak tésztájába kakaót is. A lapokat melegen 3 felé vágjuk.

Krém: 3 cs vaníliás pudingot, 1l  tejben megfőzzünk. A főzésnél a pudinghoz való cukrot rakjuk bele, majd ha kihűlt, 1 margarint és 20 dkg porcukort teszünk bele, ezt jól összedolgozzuk.

Összeállítása: A háromfelé vágott lap középső részét megkenjük krémmel, majd rárakunk 3 rudat, utána krém, majd 2 rúd, ismét krém, majd 1 rúd. Mind a két oldalát megkenjük krémmel és ráborítjuk a két szélső lapot (háromszögszerű lesz). Ha marad ki krém, abba keverhetünk egy kis kakaót, és azzal megkenjük kívülről, majd kókuszreszeléket szórunk rá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr173358891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása