Gastro_Zsuzsi 2011.10.29. 09:35

Hólabda

Hozzávalók:

Piskóta: 6 db tojás, 15 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 30 dkg finomliszt, 3/4 csomag sütőpor

Krémhez: 1/2 l tej, 1 cs vaníliás pudingpor, 25 dkg RÁMA margarin, 20 dkg porcukor

Csokimáz: 15 dkg ét tortabevonó, 5 dkg teavaj, 1 dl tejszín, 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorra, a vaníliás cukorral és 6 evőkanál forró vízzel. Addig keverjük, amíg jó habos nem lesz. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport, és óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 160 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ha megsült, kb. 5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kerek formákat vágunk a tésztából. A kivágott hengereket vízszintesen félbevágjuk. Utána elkészítjük a tölteléket. A pudingot megfőzzük a tejjel. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kettévágott formákat megtöltjük ezzel a krémmel, majd az oldalát is megkenjük és kókuszreszelékbe forgatjuk. Vízgőz felett a csokidarabokat felolvasztjuk, kevés vajat és a tejszínt állandó keverés mellett hozzákeverjük. Mikor langyos, rácsurgatjuk a süteményekre, és kókuszreszelékkel megszórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr513344226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása