2011.10.29. 18:40
Milánói karácsonyi kalács "Panettone"
Hozzávalók: 500 gr liszt, 30 gr élesztő, 2-3 dl tej, 80 gr cukor, 4 tojás, 200 gr vaj, 150 gr mazsola, 50 g cukrozott citromhéj, 50 g cukrozott narancshéj, 200 g vegyes, cukrozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 100 gr dió, 50 gr fenyőmag vagy mandula, 20 gr vaníliás cukor, 1 csipet só.
Elkészítés: 1 dl langyos tejet 1 kk cukorral, az élesztővel és 2 ek liszttel langyos helyen megkelesztjük. A lisztet tálba tesszük, mélyedést készítünk a közepébe, hozzáadjuk a kovászt, a cukrot, a tojásokat, 150 g olvasztott vajat, egy csipet sót, reszelt citromhéjat és annyi langyos tejet, amennyivel közepesen lágy tésztát kapunk, habosra, hólyagosra dolgozzuk. Majd 2-szeresére kelesztjük. Deszkán átgyúrjuk, hozzáadjuk a "héjakat", gyümölcsöket, előzőleg áztatott, lecsepegtetett, lisztbe forgatott mazsolát, diót és fenyőmagot. Kivajazott 20-25 cm magas sütőformában (kuglófszerű) még egyszer megkelesztjük. Előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük. 30 perc után keresztvágást készítünk rajta, majd meglocsoljuk a maradék vajjal.
Szólj hozzá!
Címkék: sütik
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.