2011.11.03. 17:39
Dióval töltött kifli
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 3 dkg élesztő, 2 evőkanál tejszín, 15 dkg margarin, 5 dkg porcukor, csipet só.
A töltelékhez: 1,5 dl tej, 25 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, csipet fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja.
Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk 2 evőkanál langyos vízben. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt, tojásokat, cukrot, csipet sót és sima tésztává dagasztjuk egészen addig, amíg szép fényes lesz. Letakarva pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a tejbe beletesszük a kristálycukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, citromhéjat, darált diót. Felfőzzük, levesszük a tűzről és kihűtjük. A tésztát kb. 4 mm vastagra nyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyikre egy teáskanál tölteléket teszünk, majd feltekerve kifliket formázunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a kifliket (ne túl közel egymáshoz), megkenjük tojássárgájával és 175 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Teával, kávéval kínáljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: sütik
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.