Hozzávalók: 1 kg sima liszt, 5-6 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatni, 25 dkg kristály cukor, 10 olvasztott vaj, kb. 5-6 dl langyos tej, ebben oldjuk fel a 25 dkg cukrot.

Elkészítés: A lisztet két tálba tesszük, az egyikbe 2-3 kanál kakaóport is teszünk, és a többi anyagot megfelezve gyúrjuk össze és kelesztjük. A vajból annyit hagyjunk meg, amivel a tepsit ki tudjuk kenni, és a kalács tetejét. Ha megkelt a tészta, megfelezzük mind a kettőt, kinyújtjuk, a sárga tésztára ráfektetjük a kakaósat és összecsavarjuk. A sütőbe már csak akkor tesszük be sülni, ha a két rúd tészta összeér, előtte a tetejét kenjük meg egy tojással.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr173434225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása