Gastro_Zsuzsi 2011.11.03. 14:46

Linzerkarika

Hozzávalók: 200 g liszt, fél tasak sütőpor, 100 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom leve, 1 tojás, 120 g vaj vagy margarin, gyümölcslekvár, porcukor.

Elkészítése: A lisztet a sütőporral összekeverjük, megszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, citrom levét és a tojást. A tésztába belegyúrjuk a hideg vaj(-margarin) darabkákat. A kinyújtott tésztát karikákra kiszaggatjuk. A karikák felét közepén a legkisebb szaggatóval kiszúrjuk, kisütés után egy egész és egy kiszúrt korongot gyümölcslekvárral összeragasztunk. Tetejét porcukorral beszórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr693434184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása