Hozzávalók: 16 dkg liszt, 18 dkg sajt, 12 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl. A tetejére reszelt sajt, pirospaprika esetleg kömény- vagy szezámmag, só.

Elkészítése: A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat, 2 tojás sárgáját, 1 evőkanál tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk, kétszer kinyújtjuk, mint a vajas tésztát és hideg helyre tesszük. Egy óra múlva fél cm vastagra nyújtjuk. Összekeverjük az 1 tojás sárgáját az 1 kanál tejföllel és az egész tésztát bekenjük vele. A maradék reszelt sajtot összevegyítjük kevés pirospaprikával és meghintjük vele a tésztát, majd egyenlő méretű rudacskákra  vágjuk (én most a képen látható rombuszokra vágtam) Tepsibe rakjuk és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Frissen-ropogósan fogyasztjuk, hosszú ideig ne tároljuk, mert úgy már nem jó. Ha vendégeket várunk, előtte süssük ki. Szilveszterkor

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr23434241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása