2011.12.02. 19:02
Kati-féle mézes süti
Unokatesóm Kati mézes süti receptje, ez mindig beválik karácsonykor:
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 3 egész tojás, 10 dkg RÁMA margarin, 10 dkg jó minőségű méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, őrölt fahéj, szegfűszeg ízlés szerint. Ezeket összekeverem, és kb. fél ujjnyi vastagságúra kinyújtom, karácsonyi jellegű süteményszaggatóval kiszaggatom (csillag, fenyő, hal, harang, angyal, stb), tetejét tojássárgájával és süthető cukorkával megszórva (édességboltokban kapható, ami nem olvad el.) kisütjük. Omlós, puha sütemény lesz belőle.
Karácsony előtt való nap szoktuk elkészíteni, viszonylag sokáig eláll, fémdobozban.
(A fénykép sütés előtt készült.)
Szólj hozzá!
Címkék: sütik
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.