Unokatesóm Kati mézes süti receptje, ez mindig beválik karácsonykor:

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 3 egész tojás, 10 dkg RÁMA margarin, 10 dkg jó minőségű méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, őrölt fahéj, szegfűszeg ízlés szerint. Ezeket összekeverem, és kb. fél ujjnyi vastagságúra kinyújtom, karácsonyi jellegű süteményszaggatóval kiszaggatom (csillag, fenyő, hal, harang, angyal, stb), tetejét tojássárgájával és süthető cukorkával megszórva (édességboltokban kapható, ami nem olvad el.) kisütjük. Omlós, puha sütemény lesz belőle.

Karácsony előtt való nap szoktuk elkészíteni, viszonylag sokáig eláll, fémdobozban. 

(A fénykép sütés előtt készült.)

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr633340820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása