Hozzávalók: 10 dkg porcukor, 1 tojás, 15 dkg sertés zsír, 10 dkg darált dió, vagy kókuszreszelék vagy darált mandula, 28 dkg liszt.

Ezt összekeverem, és kis kifli formákat kézzel sodrok belőle, patkó alakúra hajlítom, majd közepesen meleg sütőben, 10-20 perc alatt készre sütöm. A kész, kihűlt kiflik csücskeit csokis masszába mártom, majd ha ráfagyott, az egészet porcukorral meghintem.

Csoki máz: 3 ek porcukor, 1,5 ek kakaó, 2 ek forró víz, 1/2 tea vaj  - vagy tortabevonó csoki felolvasztva egy kis margarinnal kikeverve.

A karácsonyi asztalról nálunk soha nem hiányozhat, nagyon szeretjük.

(A képen a diós változat látható.)

Egyéb megjegyzésem: a zsír helyett margarinnal is készíthető, de sajnos akkor nem lesz annyira omlós. Próbáltam már úgy is, csak magasabb zsírtartalmú, és jó minőségű margarinnal (RAMA) próbálkozz, különben kemény lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr903339835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása