Gastro_Zsuzsi 2012.03.05. 20:20

Mákvirágok

Hozzávalók (mákos linzertészta): 1 vaníliás cukor, 330 g vaj/margarin, 1 tojás, 1 narancs vagy citrom reszelt héja, 400 g finomliszt, 140 g darált mák, 140 g porcukor, tortabevonó csoki, dekor cukor.

Elkészítése: Az összetevőkből tésztát gyúrunk, majd 1 éjszakát pihentetjük. A tésztát 3-5 mm vastagra kinyújtjuk, és virág alakú szaggatóval, a közepén kiszúrva (ha más nincs akkor gyűszűvel) kiszaggatjuk. A sütőlapra helyezzük, és kb. 180 fokos előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokoládéba mártjuk, és dekor cukorral meghintjük, vagy a csokimázzal meglocsoljuk.

Lekváros változat: a virág formákból duplán szaggatunk 1 teli és 1 kiszúrt tésztát sütés után egymásra helyezünk, közé baracklekvárt teszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr14291250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása