2012.12.24. 09:34
Szarvas steak borókabogyós mártással
Hozzávalók 2 fő részére: 2 szelet kb. 150 gr-os szarvashús, só, durvára őrölt feketebors, 1 ek borókabogyó, 2 ek olívaolaj, 1/8 l száraz vörösbor, 1/8 l pecsenyelé, 2 ek tejszín, kevés gin.
Elkészítése: Az előre bepácolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és a borókabogyóval együtt forró olívaolajban oldalankét 3 percig sütjük. A húsokat kiszedjük, majd a visszamaradt pecsenyelevet vörösborral felöntjük, esetleg további pecsenyelével gazdagítjuk. Végül belekeverjük a tejszínt és a gint. A húsokat melegen, szósszal leöntve tálaljuk. Köretnek krokettet és áfonyalekvárt kínálunk.
Szólj hozzá!
Címkék: ünnepi étel egytálételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.